Een veelvoorkomend onderwerp bij de keuze van het juiste padel rackets is het type carbon dat in het racket wordt gebruikt i.c.m. persoonlijke voorkeur. In deze blog duiken we dieper in de verschillen tussen 100% carbon, 3K carbon, en 12K of 18K carbon padel rackets.
Bij OrbitPadel.nl helpen we je graag bij het maken van de beste keuze voor jouw speelstijl.

Wat is Carbon?

Carbon, ook wel bekend als koolstofvezel, is een sterk, lichtgewicht materiaal dat veel wordt gebruikt in de productie van padel rackets. De kwaliteit en het type carbon kunnen aanzienlijk invloed hebben op de prestaties van een racket. Wat is precies het verschil tussen de varianten?

100% Carbon (Frame en racketblad van carbon)

Een 100% carbon padel racket is volledig uit carbon is gemaakt. Dit type racket biedt uitstekende stijfheid en duurzaamheid, wat resulteert in meer kracht en precisie bij elke slag als de speler de juiste kwaliteiten heeft. 100% carbon rackets zijn ideaal voor beginnende tot gevorderde spelers die op zoek prestaties en controle te vergroten. Het racket biedt een langere levensduur & grotere stijfheid en kracht dan een glasvezel racket.

Orbit Jofel het perfecte starters racket of wanneer je opzoek bent om een stap omhoog te gaan na een eerste goedkoop padelracket

3K Carbon

3K carbon verwijst naar het gebruik van carbonvezels die in een patroon van 3.000 filamenten per "touw" zijn geweven. Dit is een van de meest voorkomende soorten carbon die in padel rackets wordt gebruikt. 3K carbon biedt een goede balans tussen kracht, flexibiliteit en gewicht, waardoor het een populaire keuze is voor veel spelers.

Zie hier de 3K racket van Orbit padel

Voordelen van 3K Carbon:

  • Goede balans tussen kracht en controle.
  • Geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Nadelen van 3K Carbon:

  • Minder krachtig dan 12K of 18K carbon.
  • Kan duurder zijn dan andere materialen zoals glasvezel.

 

12K en 18K Carbon

12K en 18K carbon verwijzen naar het aantal filamenten per touw in de geweven structuur van het carbon. 12K carbon heeft 12.000 filamenten, terwijl 18K carbon 18.000 filamenten heeft. Hoe hoger het aantal filamenten, hoe stijver en krachtiger het racket zal zijn.

Voordelen van 12K en 18K Carbon:

  • Hogere stijfheid en kracht.
  • Biedt meer precisie en controle. (voor spelers met de juiste techniek)
  • Ideaal voor gevorderde en professionele spelers.

Nadelen van 12K en 18K Carbon:

  • Minder flexibel en vergevingsgezind.
  • Duurder in vergelijking met 3K carbon en andere materialen.

Hier 1 voorbeeld van zowel 12K als 18K padel racket van Orbit

Welk Type Carbon Past bij Jou?

Het kiezen van het juiste racket en type carbon hangt af van je speelstijl en ervaringsniveau. Beginners en recreatieve spelers kunnen baat hebben bij de flexibiliteit en betaalbaarheid van carbon of 3K carbon. Gevorderde spelers die op zoek zijn naar maximale kracht en controle zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan 12K of 18K carbon rackets.

Conclusie

Bij Orbit Padel begrijpen we dat het kiezen van het juiste padel racket een belangrijke beslissing is. Of je nu op zoek bent naar een goed starter racket of je niveau naar het volgnede niveau te nemen wat een carbon racket biedt, de gebalanceerde prestaties van 3K carbon, of de ultieme kracht van 12K of 18K carbon, wij hebben een breed assortiment aan padel rackets om aan jouw behoeften te voldoen. Bezoek onze website voor deskundig advies en ontdek ons uitgebreide aanbod van hoogwaardige padel rackets.

Verbeter je spel met het perfecte padel racket van Orbit!

01 augustus 2024